Say yes to the hair!

Het is zover, je partner stelde dé grote vraag. No stress, neem de tijd om de juiste keuzes te maken.

Begin met je jurk, die bepaalt jouw stijl en van daaruit kun je andere keuzes maken zoals bijpassende schoenen, juwelen, je kapsel…

Het kiezen van je bruidsjurk is sowieso erg belangrijk maar de keuze van je kapsel staat zeker op nummer 2!   Daarom geef ik je graag wat tips:

Doe wat Pinspiratie op

Neem een kijkje op Pinterest, Instagram,… en neem wat foto’s mee naar je hairstylist. Probeer verschillende stijlen uit en neem er een foto van. Ben je niet meteen overtuigd? Kijk dan af en toe naar je foto’s, diegene waarnaar je blijft terugkijken is wellicht een winner.

Of toon gewoon je kapsel aan een vriendin of familie en vraag hen om hun ongezouten mening.

Blijf jezelf

Ga jezelf niet extreem veranderen voor jouw grote dag. Je wil je toekomstige niet doen schrikken als je de deur opendoet of van de trap af schrijdt. 

Draag je vooral je haar los? Kies dan voor een half opgestoken kapsel.

Een aanrader: ga voor een asymmetrisch kapsel. Doordat je haar zijwaarts ligt, is het meer zichtbaar in vooraanzicht voor iedereen die je wil bewonderen.
Tweede voordeel: een zijwaarts kapsel zorgt ervoor dat de krullen rusten op je schouder en langer blijven.

Draag je je haar altijd in een staart of dot? Kies dan voor een leuk opgestoken kapsel. Werk met vlechten, twisten of nonchalante golven. Ga voor je eigen stijl.

Heb je van nature krullen? Stijl dan je haar zeker niet helemaal plat maar behoud je krullen, blijf wie je bent en hou het naturel!

Wil je graag een romantische of nonchalante look? Kies dan voor golven in plaats van strakke krullen. Verwerk er wat vlechten in maar overdrijf niet.

Test je kapsel op voorhand uit

Maak ’s ochtends een afspraak voor een proefkapsel, zo zie je hoe lang je haar blijft zitten. Zeker belangrijk als je kiest voor krullen.  Krullen gaan sowieso wat doorhangen naarmate de tijd vordert.  Je wast je haar ook best de dag voordien zonder conditioner, anders is je haar erg zacht en minder makkelijk te behandelen. Test dus zeker eens uit hoe lang het kapsel bij jou blijft zitten.

Ga bij voorkeur diezelfde dag ook je trouwjurk passen en ga langs bij je MUA, zo zie je alles mooi in zijn geheel en kun je sneller beslissen of je de goeie keuze maakte. Vergeet niet om een fotootje te nemen, dan kun je achteraf nog eens terugkijken en voelen of je wel 100 % overtuigd bent.

Niet overtuigd? Plan een nieuwe afspraak in voor een proefkapsel, tot je 200 % zeker bent.

Blijf je twijfelen? Laat je toekomstige gewoon mee beslissen, dan heb je daar al geen stress meer voor…

Werk je kapsel af met een leuk detail

Een klein detail in het haar maakt het echt af.  Werk met echte bloempjes of ga ineens voor een mooie volle bloemenkrans. 

Informeer bij je bloemist, vraag naar langblijvende bloempjes in kleuren die matchen met je bruidsboeket. Ik maak met plezier een bloemenkammetje voor jou. Zo vormt alles een leuk geheel.

Geen fan van bloemen? Er zijn ook heel wat leuke speldjes verkrijgbaar.  

Kies je voor een sluier? Vermeld dit zeker aan je hairstylist. Het kapsel moet ook wat aangepast worden aan de sluier. Ook met sluier kun je nog werken met echte bloempjes vastgemaakt op een kammetje. Het kammetje kun je bovenaan je sluier vastmaken.

Twijfel je nog of je een sluier wil? Tijdens de ceremonie kun je kiezen voor een sluier. Voor het avondfeest kun je die uit doen en nog steeds het bloemenkammetje in je haar steken. Zo behoud je het leuke accent in je kapsel. Ook na het feest blijft een bloemenkammetje een leuk aandenken.

Ga voor de klik

Deze gouden tip kreeg ik zelf toen ik in het huwelijksbootje stapte en ik paste het toe bij élke beslissing.

Ga voor datgene waar jij je goed bij voelt. Voel je een klik bij de persoon die je haar of je make-up verzorgt? Stellen ze je op je gemak? Kan je nog veranderen van stijl, doen ze hun best tot je 100 % tevreden bent, nemen ze de tijd voor jou?

Is het antwoord op al deze vragen ja, dan zit je zeker goed!

Let it go…

Het is zover, na dagen van voorbereiding en uitkijken naar… Geniet ten volle van jullie grote dag, het is een zalig mooie ervaring. Die dag nog stressen hoeft helemaal niet. Laat alles gewoon gebeuren (veel kun je er toch  niet meer aan veranderen) en geniet van élk moment. Het cliché blijft: de tijd vliegt en voor je het weet, is die unieke dag alweer voorbij.

Gelukkig blijft de herinnering voor altijd…

Dream big, aim high!

Stefanie